Wednesday, April 27, 2011

Pride.Part 1.

Mula dengan ucapan alu-aluan..ohaiyouk pd org jepun dan assalamualaikum pada yg muslim la yea..disebabkan aku da xde mood nk stdy sgt sbb tgk org len sume da abih exam..ditmbh dgn feeling melihat mr messi the talent of god bak style eye shield 21 yg mrujuk pd golongan2 manusia yg diberi bakat yg dia sorg ja ada..dem pnjg giler..pape pon messi skor..lg..kali ni 2 bijik lak lwn musuh seterunya yakni real madrid..mmg awesomely bored at 1st but the tempo changed at the other half. So ape la kene mngenanya pride  ngn bola ni??sh*t..da lari tajuk..xpe try msuk balik.

Ok td aku baru balik dr tgk match real madrid menetang barcalona yg diadakan di Santiago Bernebau..The match is not really great..1st half ngantok mcm nk mati..say o da mnguap..masuk half time straight lelap ats meja faris maju..msuk 2nd half..game sdikit naik tempo die dgn real mula mengasak kubu Barca..meskipun begitu Real msih lg tidak menganjakkan defend nya utk naik ke ats..mybe risau kot2 kne counter xde sape nk kejar messi yg thp syaitan laju..then everything change bler pepe..bkn pepek kne red card sbb terlampau kasar tackle alves x salah aku..dari situ mmg lompong giler Real nye defend dgn mudah messi skor 2 gol..haha what a fucking awesome player he is..gol 2nd x ley blah 3 defend die gelecek smpai dpn gol dn skor gol ala2 torres time mula2 msuk liverpool..ala gol yg style pelan je nk masuk..sperti mnunggu detik ia melangkau line gol..x taw gak tgk sndiri rr highlight..pyh sgt aish nk terang..pape pon at the end Barca mnang ngn Real yg bermain 10 orang..

Ok. Back to the word pride..ni adalah game kedua yang aku tgk dair 3 kali pertembungan antara Barca and Real.1st game el classico..( ok ejaan macam salah tp redah je la ) game yang boring dan x mcm el-classico langsung..real men mmg absorp je atacking barca dan serang gne counter bler dpt bola n byk gne dead ball yakni bola2 sperti free kick, corner dan sbgainye la...game berakhir dgn seri..then 2nd game diorg aku x tgk sbb ade exam..Madrid menang magically 1-0 dgn header lehanat laju oleh en Cristiano "the big head" Ronaldo..then game ni aku usha..and there is 1 fucking thing yg wt aku mkin menyampah bler tgk player skrg..PRIDE..ok apsl pride??msti pelik kan..sepelik tetibe mapley faris speaker rosak dn gne reason sbb bkak volume kuat sgt..~sigh~~

Pape pon..back to the topic..pride..sumpah aku tgk player skrg mmg mostly da xde pride bler men bola..sume men sbb mmg nk mnang..tp tah la mybe perasaan aku kot tp aku tgk sume men mcm x bersungguh je..SEBAB??? ok aku dok usha certain2 player especially yg position die mybe winger or mybe attcker midfield mostly diorg mcm tergedik2 suka sgt jatuh..org tackle sikit je..mmg la sakit tp mcm extreme sgt..dlm kata lain mcm berteater bler sakit tu..over mcm kne tembak jebler kne tackle..watafak dowh..serius aku ckp..makin lame makin ramai wt cmtu..bler aku tgk balik 2 game pertembungan Barca lwn Real mmg akn slalu ah nmpk..the most must be Mr Cristiano "the block head" Ronaldo ah..dari kt Man U lagi mmg cmtu..tackle skit da wt mcm kne tumbukan halilintar 15 petala langit dari pendekar laut ah..

Kalau kena ni kompem mati..bala~~bala~~


Memang gmpg..pastu klau referee wt bodo mule rr dok agkat2 tgn..watafak la..mmg aku taw kne tackle mmg sakit..aku baru kena skit time men bola ptg2 time kt skolah dlu pon sakit gak..tp xde la melanting giler babi pastu bngun agkt2 tgn..n dlm game ni..aku usha si Maria tu pon cmtu gak..lg la..touch minimum giler pstu jatuh mcm kena mcm aku ckp td la..kena tumbukan skaratul maut 15petala langit nye..yes maybe akn ade kate bpk naif nye ko..stndrd rr belakong cmtu..baru sedap ade kne card sume..mmg aku naif tp dowh agk2 rr..kdg2 smpai bnde yg x ptot dpt card pon boleh dpt card..watafak.. and biler aku tgk game ni..giler tgh rancak tetibe stop..sbb ade kne tackle skit pstu jatuh claim nk free kick..x dpt bebal agkt2 tgn..bler dpt laju je bngun..watafak kan..aku igt lagi time liverpool lwn man u ritu..liver menang 3-1..and time tu nani aku igt giler die kne tackle..pastu boleh bngun tnjuk kt referee.." tgk la..sakit taw keneww tackle tdieww.." pastu tetibe jatuh riau sgsorg nanges..aku phm rr mmg sakit la kne tackle..tp watafak ko wt tetibe bngun nk tnjuk kt referee ko kne sakit..pastu tetibe jatuh balik la kn nanges2 sume..

sumpah power giler die berteater sewaktu bermain.


And yet..biler tgk balik game ni..aku makin mengakui betapa berbezanya thp barca dgn tahap team2 yg len..da betapa fucking awesome nye messi klau nk dibandingkan dgn player2 len..and yes..for me he play with full of pride..he play because he really enjoy the game..enjoy the football..korg penah jmpe player yg boleh bngun kejar balik bola lepas kne tackle..xpon boleh snyum bler kne tackle ke pe..x wt muke ketat bebal dan sebagainya..haha x kn..klau ade pon sorg 2 je..mmg kgkdg messi ni ade je wt muka ketat tp sgt jrang..selalu muke motivated..muka exited bler men..n yes selalu senyum...Sbb tu bagi aku he is really the best footballer in history..no doubt about that..beating all footballers including Maradona and Pele..haha..keep it up boy..

muke cm dem je mamat ni.BEBAL nak mati.

mr messi yg cool dan selalu tersenyum..haha..keep it up lad.


Seriusly football zaman skrg a lot more better lagi best dr segi tactical..and all things like that..but yet because certain thing like this it may make it lack of things like pride,excitement and soul..haha..pape pon aku tulis pnjg2 ni bkn nye hrp bnde ni brubah pon..sbb bkn nye sesape mcm ferguson ke..xpon uncle danglish ke..or might be michael platini bce pon..just sumting that make me thinks and wonder a little..pape pon awesome game by Barca and Real..mybe Real kurang luck kot..len kali gi ngangkung dlu rr sblum nk men tu..haha..aku pon x psti ape kena mngenanya..Ramai kata final antara Barca lwn Man U ..well...we see bout that..mybe akn ade the great revival ke bagi team schalke dan juga Real ke..mane nk taw kn..pape pon..arigato mina..

moral : aku mmg jeles sbb liver x dpt masuk kali ni dan kali hdpn..mybe other's luck...perhaps..and yes aku rindukan saat ni.

The greatest revival in history of football.

Tuesday, April 26, 2011

Redemption.

X boleh tido..fuck off sape soh tido ptg td..byk x cover lg tok exam jp gi kul 8.30..lets put our luck in there..pape pon try tgk video ni..agk awesome klau nk pedajal member2 lu yg rse diri die awesome ngn vocab..

video

moral : kredit this video to blogserius.com or in the other word to bro obefiend sbb aku usha video ni kt blog die..hohoi..so sesape nk pedajal member die try rr wt bnde natang ni.

Yang benar,

Pakcik jual nasik lemak tepi jalan

Sunday, April 24, 2011

Damnation

Masuk dewan kul 8.15...(ntah aku pon x psti sgt mase die tp around mase tu r)...tgk slip dem bpk belakang syial..duduk tulis name kt kertas..strt exam..rileks tgk muke org...rileks lg..da 5 minit..bru bukak kertas soklan,..f**k..soklan basic da blank nk mati..tgk syiling dewan..tgk awek dlm dewan..sekor2 muke ketat dok jwb..tgk muke acap(member kosmet aku) dem kusyuk jwb..tgh jwb tetibe lecturer aku..prof dato dr roslan bin shukor( aku men taram je anugerah tu tp die mmg bru dpt anugerah wktu awal sem) dok lalu usha2 stdent die jwb..sampai je kt aku wt muke ketat pikir jwpn..tp bkn aku pikir pape pon..hohohoi..so selepas menconteng pape yg ptot kt kertas tu..tgk jam..baru sejam syial..dem lagi..lepak tgk muke pengawas exam.ade gak yg ciut..tgk ade sorg awek dok blkg zu aery(bdk kolej aku) pergh agk hot..lepas sejam 15 mnit acap( member aku yg dimentionkan td) da bngun kuar..usha jap try jwb mane yg agk2 igt..tgk depan...arip pon da kuar..ok it's time to go out..kuar dgn muke yg selamber..rse ramai kot usha aku.pergh segan lak kuar awl2 ni..xpe2~~ kuar je dgn pride di dada..dok lame2 bkn dpt ilham pon..smpai luar spek berkabus sbb kt dewan sejuk nk mati kt luar suam2 panas..sembang ngn mail..jmpe arip..gelak2~ pstu berambus dari situ..lalu balik ramai da kuar..haha..korg pon msti same ngn aku kn da xde idea dtg dr langit..kuar ngn arip isi minyak..wt knci spare yg tetibe hilang then balik..sampai kolej check out dn check in balik tok short sem..

moral of the day: stdy rr..kalau x nak kuar awl dr dewan...total DAMNATION.


Yang benar,

-smith d. newgate-