Sunday, June 19, 2011

Faliing Comrades.

Shit happen when we least expected..well that's what i'm feel right now. But it's all my fault for letting it happens. Maybe this is the time when I should know when to draw my curtain.

Berita Terkini

Assalamualaikum kepada viewers2 sekalian. Masuk td aku bace kt blog serius ada 2 kemalangan horror yg melibatkan kenderaan mewah. 1st yang terjadi kt litar sepang time ada pertunjukkan GT sepang. Kereta porche putih tu gi langgar kereta ferrari kot. x de la terok sgt kalau nk dibandingkan ngn 1 lgi kemalangan pon dkt area sepang. Kali ni kt highway sepang. Kereta lamboragini muchielago gi kejar bmw m5..tah cmne tetibe lak boleh eksiden lambo tu..pecah terok lambo tu.untuk gmba sila lihat kt sini

utk video yg porche langgar ferrari tgk bwh.

video


Barai terok syial Lambo ni.

kredit to blog serius for this news.

Yang awesome,


-ismeth azril-

Thursday, June 9, 2011

Review : Super 8


warning : spoiler alert !!!

Superb. Tu je yang aku boleh cakap. Despite of what happening as you can see in my previous entry, aku akan menulis review movie yg latest aku tengok iaitu kalau korang tengok poster kt atas tajuk die SUPER 8. Kalau korang ada terbaca sinopsis dia kt mana2 pon korang akan fikirkan citer ni mesti a typical classic alien fiction story. alien jmpe budak. Budak tolong alien tu balik planet die. Well fellas, its much more complex than that. 

So, movie ini telah dicadang kan oleh seorang member aku yang mengatakan rating die sama mcm X-men First Class yang baru kitorang tengok semalam. Kalau citer X-Men tu sampah boleh la aku nk prejudis ke pe tp bler cter x-men tu boleh dianggap awesoem, mesti citer ni seperti jugak. Setelah membaca sedikit sebanyak sinopsis citer ni dan melihat rating yang telah diletakkan oleh cinema online to be honest I'm really impressed. So, kitorg pon bergerak la ke  GSC Alamanda. Biler da sampai kaunter dan tengok seating, hampir penoh syial. But lucky is in our favor mcm semalam bler kitorg berjaya mendapatkan seat reserve buat kali ketiga berturut-turut dalam masa seminggu. Meskipun seating x bape tgh mcm 2 movie sebelum ni tp watahel, tiket student, seat reserve jgn merungut. Bersyukur dengan apa yang da dapat.  

So trailer bermula. Damn masuk ni da tiga kali tengok trailer yang hampir sama 3 movie berturut. Xpe. So the movie begin. Permulaan citer ni agak slow dengan die citerkan kematian mak kepada watak utama movie ni. And the story continue with the pengenalan watak2 lain dan sebagainya. Ok for the first 30 minit dia x tunjukkan langsung rupa alien tu plus dia hanya menunjukkan konflik dan isu kekeluargaan dalam cter ni. Die menceritakan Super 8 ni sebenarnye ape..aku x nak reveal..kesian kt korang. Aku cter banyak kang korang x tengok lak citer ni. Then gi tgk citer KL gengster. Eh shit. termerepekk. OK sambung. Da 3/4 penceritaan baru dia tnjukkan rupa alien tu..Holy shit memang buruk syial..haha~~

So aku akan ceritakan beberapa part or point yang bestnye pasal movie ni. 1st seklai, memang biler korang bace sinopsis ataupun tengok trailer ni, korang akan terfikirkan yg cerita ni memang cerita yg mengetengahkan konsep alien and sort of that but seriously no. Spielberg memberatkan penceritaan dari segi isu-isu kekeluargaan. Menjadikan macam major dalam movie ni adalah isu kekeluargaan dan isu alien tu adalah sangat2 minor. Membuatkan penonton x macam tengok citer alien pon. 

2nd, movie ni sangat bagus dari segi pembahagian watak. Kalau tengok setiap character mempunyai character2 die yg tersendiri yang membuatkan penonton boleh kenal dengan mudah setiap charater pelakon2 tu. So a big credit for that.

3rd, kalau siapa yang memang follow cerita-cerita dan movie-movie arahan Steven Spielberg memang akan perasan beberapa elemen atau trademark dia. For this movie alien dia besar giler. Ada la dalam saiz 3 ke 4 tingkat bangunan so memang besau lahanat la kn. So dia akan gunakan signature stail mcm ada T-rex tgh lalu mcm Jurassic Park. Mula dengan ada kesan gegar. Then ada barang2 berat kena angkat terpelanting sana sini. Plus dengan kesan daun gegar sebab hentakan kaki alien tu. Quiet familiar move ain't it. Pastu bunyi alien tu ada la mcm bunyi predator. Eh jap !!! predator spielberg gak ke buat ?? Tp tu la..byk bnda yang memang bila kita tgk kita akan cakap.. " Oh !! stndrd mcm citer spielberg je ni " haha~~

4th, bak kate senior aku, Unsur2 kekaguman sangat penting dalam satu-satu show x kira movie ataupun teater. Ini nak bagi penonton bukan takat tonton tpi penonton akan igt citer tu. Sebab tu cter spielberg, Bay, Nolan ni aku akan igt beberpaa signature or trade mark diorang. So bagi aku unsur kekaguman dalam citer ni memang banyak. Tp aku pon kurang pasti apa maksud unsur kekaguman tp maksud die sort of mcm unsur awesome dlm satu-satu citer la.. Bagi aku, aku agak kagum ngn directing Spielberg yg mengubah angle citer tu dari citer berunsurkan alien kepada citer berunsurkan kekeluargaan. Sebab biler tgk tajuk, then tgk sinopsis bnda yg korg akan terfikirkan mcm alien jumpa budak. Alien kasi power kt budak. Budak selamatkan alien. Budak tolong alien balik planet die. Quite clichee~ bagi aku. So bler die twist kan cter ni ke arah lain. Memang interesting la. Damn satu je. haha~~

5th , aku agak suke skrip dan lawak die. Sangat-Sangat bersahaja. Boleh kata dalam versi maharaja lawak, lawak dia taraf sepah la..bukan lawak amir. haha~~ 

6th, pembahagian plot dia sangat interesting, dia x naik secara mendadak xpon dia nye plot naik secara perlahan ka pa. Memang dia naik secara cantik la. Penonton x terlalu susah nk follow x pon terlalu ngntok nk follow.Membuatkan aku x terfikir ape pon just nk fokus pd citer je. memang full credit pd Steven spielberg for his awesome plot. Memang boleh nampak betapa pengalaman menjadikan Spielberg tu spielberg. 

7th. Nilai-nilai kekeluargaan dia memang kuat. Memang msg yg nk disampaikan tu memang sampai la. Aku suka moment dalam cter ni bila bpk watak utama dan bapak watak sampingan tu berjumpa. Memang jadi la..Emosi dia bagi aku memang sampai. Rasa sedih suma la. 

8th and the last. Aku suka pelakon2 yang x terkenal ni. Dalam citer ni most of them are whether kids yang jarang berlakon x pon pelakon2 lama yg jarang da munucl kt layar wayang ataupun tv. Yang terkenal pon sorang tu adik kepada Dakota Fennings. tah betul ke x ejaan tu..haha~~ Sebabnye biler pelakon baru or x terkenal ni berlakon kite akan tertunggu samada dia boleh ke x berlakon. And yes all of them meskipun budak2 lagi. Tapi most of them can act very-very well. 

So bagi aku citer ni memang perfect memang awesome. Dan memang spielberg. haha.. Kalau Michael Bay hebat ngn citer yang gunakan unsur2 Moden dan futurastik dia tetap x boleh nk lawan the old school style of  Spielberg. X perlu nk ade awek yg hot dan sexy. Xperlu scene kissing antara hero dan heroin. Just a perfect plot with good acting is just more than enough.  Memang briliant. la gua cakap sama lu. The only weakness citer ni ade 1 part bunyi bising dan bingit gila. Aku x nk kacau part tu..haha~tp part tu je la kelemahan dia. Memang citer ni xde sangat effect visual bala-bala tu tp plot penceritaan dan acting citer ni memang bagus.  X lupa gak pada penkarakteran pelakon dia sangat bgus..aku da ckp td x nk ulang lenguh jari nk taip. Tu je la kot review aku psl movie ni. X sangka lak aku panjang. Aku bajet nak pendek je. Overall 4.67 out of 5  star for this movie. Adios maderfaker.

moral : citer ni lagi best dari X-Men. Serious.

Moral 2 : oh lupe this is just from my humble opinion and thought. Maybe ada yg x suka bila da tgk cter ni tp pedulik ape gua. haha~~

Moral 3 : Macam bese aku akn taruk sedikit gamba yg aku telah struggle nk google search saje nk kasi menarik.

Yang awesome ,

ISMETH AZRIL 

All the group of the production team

Kecik-kecik da pandai shooting filem


Pistol??

Ni la adik dakota fennings..damn aku silap ejaan.




The Call's of Duty.

Untuk entri kali ni, aku x pasti nak taruk tajuk ape so aku pon taruk je la apa yang aku rase bersesuaian dengan situasi dan apa yang aku tengah rasa sekarang ni.

LAHANAT !!!

Tu benda 1st aku akan cakap x pon menjerit biler aku fikirkan pasal benda ni. Aku cakap straight la. Aku cukup x suka kalau orang ambik ringan dengan apa yang aku report. OK aku phm la korang mungkin x suka aku kn. But for the sake of your duty, why don't you put aside any personal matter and focus on your work professionally. Seriously I know you might want to test my patience and  want me to burst my anger just like that  so that you will have something to fuck me up after that. To be frank I'm not the kind of person that will just go and say the dirty word to show my anger. Well I'm not like that although I really love to say like FUCK or maybe SHIT whenever I want wherever I like. I may think all of the consequences of what will happen after that. All the pro and cons and after I will do whatever I think the best for both parties.

 But yet there you are being fuck up with all the  privilege that you have in your fucking office. I know you might too busy have all sort of work like talking, watching the Astro's program on the television plus with your superb stereo but yet is it too much for you to spend just 2 minutes to go to the room and check whether that room  is really empty or it might have any person stay in there. If no one is there you can just switch off the light in that room and continue with your usual work. Seriously guys is it hard enough to trust me then fine. Go there and just check it up. That's all. With that you might save hundred of ringgit and you can used it to fix my fan as fast as possible.

Seriously I know the fan in my room will be repaired at the very least before another session start. So I don't really care. I'm lucky enough to have one of my friend that have empty space for me to just sleep and rest with some moving air to cool myself . But if don't , I think it is about 4 weeks I will be sleeping without any moving fan in my room. Asswhole to that. I know I might an idiot with poor results and anything compare to you guys that have 1st class degree, master or PHD but yet I still know the reasoning to anything that happens and I will response the best for both parties. Although in the end I will be the one that need to endure all the consequences. But still I know to work professionally and the best. But yet why you didn't want to be professionally and answer to your call of duty. And yes... Fuck off to that.

This is just a hand signal.

moral : ape jadah nye aku tulis bi pon x taw..mungkin di luar sedar aku memang awesome begini.

Yang awesome, 


ISMETH AZRIL 


   

Wednesday, June 8, 2011

Review : X-Men First Class

Best !!!!. Tu la yg aku dpt bler aku tnya orang cter X-men yang baru ni best ke x...hahahaha~~~ Mesti korang ingat aku yang cakap kan.

Assalamualaikum kepada viewers yang Muslim dan Ohaiyouk pada viewers yang dari Jepun. Terutama sekali pada Cikgu Oda lah sebb sudi jenguk blog aku yg serabut ni. Ok biler korang bace perkataan awal mungkin korang akn fikir aku akn ckp citer ni best..xde la aku sje je nk test..Ok Hari ni 8 Jun 2011 aku pergi ke GSC Alamanda utk menonton taya gan citer X-Men yang terbaru iaitu X-Men First Class. Secara amnya aku x nak tgk citer ni sbb aku takot citer ni akan mengecewakan aku macam 3 eh 4 movie X-Men sebelum ni. So for safety precautions aku pon tggu dn dgr beberapa org yang dah tengok citer ni.

So, bler aku da tnye la 3,4 org member aku psl cter ni ramai. yang memeberi response yang positif psl citer. So aku pon cube tgk dan dari segi jalan cerita dia mmg agk berlainan la. Eh jap tgk poster dulu.


Ok poster dia agak shit !!! Ni tahap 3 tanda seru aku taruk. Aku rasa Poster dia memang x menarik dan pelik. 1st time aku tengok mati2 aku ingat ada pulak karakter James Bond dalam X-Men ni.



Tengok 2 karakter ni..sama x ??

So aku memeang da sedikit prejudis dengan citer ni. Awal2 la k. Selepas seminggu lebih kot , aku baru tertengok trailer x-men ni time tengok citer kungfu panda kot..Dem mcm best la lak. Plus aku sanagt suke karalter Magneto. Power Dia sgt awesome. Walaupun mmg x logik mcm mana dia boleh terbang ngn guna kuasa magnet dia tu je..tp watahel..So selepas itu aku pon mula bertanyakan psl citer ni and yes ramai kate citer ni best.. 

So back to the review..citer ni secarea kasarnye nk citerkan kenapa Magneto tu Magneto..knape Professor X tu Prof X..kenapa??err~~err~~tu je secara luaran..Tp dalaman die die ceritakan la time magneto kecik cmne..kalau ade yg igt kt movie ade tnjuk sat ja time yg 1st kot wktu mak dia terpisah ngn dia..Dalam movie ni dia tnjuk apa jadi sebenaqnya lepas tu. 

So, nak dijadikan citer mcm kita tau memang Magneto ni bencikan manusia normal. Dan memang dia sayangkan mutant. Dalam citer ni ada tunjuk. Ermm so setelah beberapa konflik akhirnya terjadilah permusuhan the X-Men dan The BrotherHood. And yes time ni Charles Xavier masih boleh berjalan. And yes dalam ni tunjukkan gak macam mana dia lumpuh. So for the review aku listkan ikot point2 penting la. Wat  sistem karangan 1 point satu perenggan. 

So the 1st point. Aku ni boleh la nk cakap agak follow citer x-men. 1st time tengok kt NTV7. Memang stail ah citer die. Walaupun cartoon die mcm tah pape..tp die mampu buat aku tertunggu2 kt depan tv time hari ahad. So biler akutgk 1st x-men movie..ok memang lain gila. Makin lama makin menjauh dari konsep asal cter karton X-men yg asal ni. Effect paling stail memang Magneto rr..pergh memang stail ah boleh angkat bangunan apa bagai. Then, biler dtg ke citer n i maybe aku agkprejudis dengan storyline citer ni. Tapi biler aku tengok sinopsis ngn trailer..Damn it. Banyak giler aksi Magneto. Holi krep. So kalau sesape yg peminat x-men aku rase msti akan trfkir kenapa magneto ni sangat2 bencikan manusia biasa ni. And macam mane Professor X boleh lumpuh. Seingat aku, x de kot die citer psl 2 benda ni. Bagi aku mcm penting la sebab bende ni adalah antara misteri x-men yang x pernah terungkai. So bagi aku citer ni agak unik dari segi story line. 

Keduanya, dri segi acting aku mmg x bape knal sgt pelakon die..tp yg kompem yg brlakon watak xavier tu ada lah mamat yg same brlakon dlm Wanted..aku tgk citer Wanted tu agk Sucks tp bler tgk balik dlm X-men ni agk bagus la..trmasuk la pelakon yg lain tu mcm watak Magneto, watak Shaw schmidth dan lain2 agak bagus so memang kredit to the pengarah.

Ketiga, dari segi effect die memang terbaik dari ladang. Part paling best biler magneto angkat kapal selam dari dalam air..tu memang stail siyes cakap..lain2 pon same gak la..part time magneto hold berpuluh peluru pandu tu memang totally awesome..n lain2 lagi la..haha

Rasenye tu je la yang aku rase review aku..Konklusi..X-Men First Class memang terbaik. And yes karakter magneto adalah paling awesome penah aku tgk. Full kredit pd pengarah die yang aku x taw name yg berjaya mebuatkn aku rase berbaloi tgk wyang citer x-men ni..4/5 star aku kasi kt movie ni..tu je kot aku nk reviewkn..adios maderfaker.

moral : apa aku ckp ni based from my knowledge when watching its cartoon but not comic..maybe ade bnde2 yg aku ckp xde tu kt komik tp wattahel..da ni je aku taw...so long sakker..
  
Moral 2 : enjoy the trailer and the pictures.

Yang benar,


ISMETH AZRIL

Magneto versi tua

Magneto versi kartoon ( bapak tough syial)

Magneto versi muda

the whole team



Friday, June 3, 2011

Review : Pementasan Teater TylcKooUns


Assalamualaikum pd viewers, tnpa berlengah aku akn teruskan sessi review. Kali ni aku nk men"review" pementasan teater yg aku tgk hari sabtu mggu lpas yang brtajuk Tykon. Tok ejaan sebenar sila tgk di poster yg aku da letak kt ats. Sinopsis cter ni mudah. Ianya mengisahkan ketidakadilan seorang Tykon yng memerintah di suatu kawasan yang bernama Siempang. Lalu datang seorang pengikutnya sendiri bernama Manan yang mahu membalas dendam atas ketidak adilan Tykon keatas  abang angkatnya, Long yang telah difitnah ats jenayah rogol yang tidak dilakukannya.

Ok ni adalah isi cerita yg aku phm la. Tp tok overall sinopsis sila tgk sini . Sinopsis yg ditulis kt sini x sama sg ngn apa yg aku tgk..tp ade la 1,2 point yg sama la. Ok tok review ni aku pecah kpd beberapa bahagian :  Skrip/jalan cerita , pelakon/chorus , dan juga pengarahan. 

Skrip / Jalan Cerita

Ok ni adalah antara teater paling stylo penah aku tgk. Bukannya apa, dulu time iecaf dlu penah brbncang nk wt citer brstyle kn ala-ala Godfather cmni. Tp x dapat. So bler tgk pementasan yg berunsurkan begini mmg mmbuatkan adrenalin au memancut-mancut je bler tgk..hahahaha~~ Seriously bagi peminat Godfather maybe boleh terima cter ni dan lyn la cter ni. Pape pon jalan cter teater ni mmg cantik. Dia menggunakan teknik yg aku pggil sbg penceritaan semula. Ok ni term yg aku reka x taw wujud ke x. So dalam cter ni dia mulakan dgn pembunuhan beramai-ramai, Mass Murder oleh watak Manan ke atas kuncu-kuncu Tykon di sebuah kelab peribadi milik Tykon. Kemudian cerita diteruskan dgn seorang wartawan muda name pe tah aku x igt yg dtg ke situ utk mndptkan cerita sebenar tntg amukan Manan. lalu dia ditgkp oleh kuncu-kuncu gengster di situ dan di"interogate" oleh ketua gengster itu. Dari situ kita akn taw time line die wktu tu da 2 taun lepas Amukan Manan tu. Dan dari situ penceritaan bagaimana dan mengapa Manan mengamuk dan sebagainya lah. Penceritaan mcm ni bgi aku menarik sbb penonton akn terikut-ikut dalam cerita ni.

 Dan dlm pementasan ni gak penonton x kn lost dr segi time line dan juga story line sbb biler dlm sesuatu penceritaan semulanye pementasan , penulis skrip will tend to move the story 1 part to 1 part. Sbb tu dlm pementasan tykon ni , bler strt je flashback flow cerita dia akn naik 1 part to 1 part dari Manan, Long n 1 watak utama lagi bernama Ramona kecik smpai la dia besar. Bagi memudahkan penceritaan ni dia menggunakan chorus yg akn bertindak multitasking bkn stakat nk mencantikkan pementasan tu malah mereka ni menjadi pencerita pada sesetengah scene bg memudahkan flow flashback ni.

Dari segi skrip mmg bersahaja tp still lg dalam character masing-masing. Err..rase ni je kot yg aku boleh katakan tok skrip. Move to the next part.

Pelakon / Chorus

Ada 3 pelakon utama dan 7 pelakon tambahan dalam cerita ni. Chorus lak ade bape tah. Dalam 10 org kot. So mmg ramai la pelakon dlm pementasan ni. Bagi watak utama Manan, Long, dan Ramona ada 2 org yg memainkan setiap watak yakni watak wktu kecil dan besar. Bagi aku, pelakon -pelakon yg memainkan watak ni mmg bagus. Most of them aku dpt taw are really a teater student so lakonan diorg mmg mantap. Tp yg aku respek adalah yg memainkan tmpt Chorus. Sbb ape aku respek diorg sbb diorg ni kena berada di pentas about 90% cerita ni. So stamina, Suara diorg mmg kena kuat dn mantap. Sebabnye. Diorg bkn je takat kena berada di pentas tu nk wt ramai ataupun diorg nk cantikkan pementasan then keluar. Tidak sesama  sekali. Diorg ni kena pegang watak kuncu-kuncu Tykoon, jd gengster-gengster, diorg kena berlari lari 1 pentas, bersilat, kena bercerita lak. Pergh mmg penat syial. Aku tgk pon respek giler diorg. But some of them ade la da lari skit stamina biler da kena lari-lari. Pastu kena menjerit-jerit gak. Mmg pancit gak la kn. And 1 bnde yg knape aku respek giler diorg. Sbb aku rase kewujudan diorg x tenggelam lgsung dlm pementasan ni. Diorg pnye kewujudan mmg on par same je ngn para pelakon.  

Overallnye aku mmg kagun sbb koreografi chorus mmg betul-betul mencantikkan pementasan ni. Dan ditambah dgn kemantapan pelakon-pelakon yg berjaya membawa watak dgn baik. Mmg aku respek la. Now lets go to the next part.

Pengarahan.

Aku mmg suke tgk teater yg cantik dri segi flow cter, balance antara pelakon dan sebagainye la. And yes bler aku tgk most of the produksi mmg major in teater mmbuatkan aku rase berbaloi tok dtg dan byr tok tgk pementasan ni. Aku rase mcm da lari dri point sebenar. Damn !!! Ok so kalau dilihat. ada beberapa sbb kenapa aku rase pengarah cter ni patut dpt standing ovation personally.

1. Pengarah menghidupkan setiap character ats pentas tu. Even yg jd chorus pon x tenggelam ngn plakon. Ni membuatkan. kesemua mereka ni tmpk penting setiap kali ats pentas dn kena tgk setiap apa yg depa buat.

2. Pengarah berjaya membuatkan teater ni sgt cantik. Sebabnya kalu dilihat koreograf para pelakon bersama chorus mmg cantik giler. Dia berjaya membuatkan movement pelakon. keluar masuk pelakon, levelling , blocking mmg cantik giler. Tambah lak lighting kt situ mmg cantik. Dia memanfaatkan setiap apa yang ada. Dgn kain layar putih kt belakang dn lighting kuning kt ats pentas. die cantikkan scene pelakon dan chorus berlari berpusing-pusing pentas. Mmg cantik giler effect lampu tu kt layar yg mghasilkan shadow org berlari. Mmg awesome. .

3. Di dalam pementasan ni. Kita boleh lihat almost all of the character kt sini watak jahat. Almost all of them have their own hidden agenda inside. And even character Manan yg sebenarnya nk membalas dendam akan dilihat mcm watak antagonis smpaikan penonton kena berfikir siapa sebenarnya watak antagonis dlm cter ni. Tujuannya dia nk penonton berfikir dn mencari siapa sebenarnya watak antagonisnye. 

4. Ok point ats tu xde kena mengena ngn pengarahan tp taruk je la..

5. Isu-isu yg pengarah ingin sampaikn tu aku rse smpai sbb aku dpt tgk isu-isu sperti penyalah gunaan kuasa oleh golongan pemerintah dan lain-lain lagi la.. aku rasa mmg nmpk lihat dgn isu-isu lain yg aku x igt..haha~~

Aku rase ni je kot yg aku nk tulis tok pementasan teater tu. Aku rase sgt-sgt berbaloi sbb teater ni betul2 best . X byk kelemahan ketara yg dpt dilihat pd pementasan ni. Maybe tok mase2 akn dtg pd part tgh penceritaan adalah lebih baik slowkn lgi music background sbb suara dn live audio jd bertindan-tindan membuatkan penonton kdg-kdg x dgr apa yg dickp oleh pelakon ataupun chorus. Pd permulaannya aku nk tgk cara lakonan seorg yg da dipanggil sbg aktivis teater tp akhirnya aku dikagumkan dgn kecantikan koreografi chorus yg betul-betul mencantikkan pementasan ni. A solute and congratulation to all of the production members for this show. 

moral : ilmu teater aku mmg sikit kalau ade sesape yg nk tmbh ataupun nk komen mmg dialu-alukan sgt sbb aku ni pon masih kerdil dlm dunia teater ni.

moral 2 : bwh ni ade sdikit gmba yg aku dpt search kt internet

moral 3 : 1 bnde je yg aku kecewa. None of us: aku palie n hazal yg trigt nk bwk kamera. Kalau x msti dpt tgkp gmba yg watak Ramona. She's really hot dude.


Watak Long dan kuncu-kuncu Tykons


watak Manan dan Cikgu Gadak.

antara gambar-gambar semasa pementasan







kredit this 3 picture from kematz blogspot for the mash up picture. Quite cool n awesome.